Eğitim kategorisinde (18.1k puan) tarafından

Aşağıda verilen yönergelere uygun kısa bir metin yazınız.

  • Metnin Konusu: Güzel fakat kötü davranışları olan ceylanın, kirpinin karşısında kendini beğenmesi.
  • Metnin ana fikri: Önemli olan dış güzellik değil, düşüncelerin ve davranışların güzel olmasıdır.

5 Cevaplar

0 oy
(18.1k puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Ormanın en güzel ceylanı, burnunu havaya kaldırmış bir şekilde gezinirdi. Bir gün, yol kenarında bir kirpi gördü ve onu küçümseyerek, "Ne çirkin bir yaratıksın sen!" dedi. Kirpi, sakin bir şekilde cevap verdi: "Belki dış görünüşüm çekici değil, ama düşüncelerim ve davranışlarım güzel. Güzellik sadece dış görünüşle sınırlı değil." Ceylan, bu sözleri duyunca kendine geldi ve kirpinin haklı olduğunu anladı. Dış güzelliğin geçici olduğunu, asıl önemli olanın iç güzellik olduğunu kavradı. O günden sonra kibirli davranmamaya ve başkalarına saygılı olmaya özen gösterdi.
0 oy
(18.1k puan) tarafından

Ceylan ve Kirpi

Bir zamanlar ormanın derinliklerinde güzel bir ceylan yaşarmış. Ceylanın tüyleri yumuşacık, gözleri parıl parıl parlıyormuş. Ancak içinde kötü bir huylu da varmış. Ceylan, diğer hayvanlara karşı kibirlilik yapıyor, onları küçümsüyormuş. “Ben ne de olsa en güzelim!” diye düşünüyormuş.

Bir gün ormanda bir kirpi belirmiş. Kirpinin dikenleri sivri, tüyleri kısa ve rengi solgunmuş. Ancak kirpinin kalbi temizmiş. Herkese yardım eder, sevgi dolu davranırmış. Kirpi, ceylanın kibirliliğini görünce üzülmüş. “Güzellik dışarıdan gelmez,” demiş. “Önemli olan iç güzelliktir.”

Ceylan, kirpinin sözlerini dinlememiş. Bir gün kirpiyle karşılaşmış ve ona kendini överek anlatmış. Kirpi gülümsemiş ve şöyle demiş: “Ceylan, dış güzellik geçicidir. Ama iç güzellik sonsuzdur. Senin dışın güzel olabilir, ama için ne kadar güzel?”

Ceylan düşünmüş. Kirpinin haklı olduğunu anlamış. Artık kibirliliği bırakmış, diğer hayvanlara saygı göstermeye başlamış. İç güzellikle dış güzellik arasındaki dengeyi bulmuş. Ve o günden sonra, ceylanın en güzel yanı, kalbiymiş.

Unutma ki, gerçek güzellik düşüncelerimizde ve davranışlarımızda saklıdır.

0 oy
(18.1k puan) tarafından

Bir zamanlar, ormanda yaşayan bir ceylan varmış. Bu ceylan, oldukça güzelmiş. İncecik bacakları, parlak kürkü ve zarif boynuzlarıyla herkesi kendine hayran bırakırmış. Fakat bu güzel ceylanın bir sorunu varmış: Kibirli ve kötü davranışlıymış. Diğer hayvanlara karşı hep küçümseyici davranır, onları aşağılardı.

Bir gün, ceylan ormanda dolaşırken bir kirpiyle karşılaşmış. Kirpi, ceylanın güzelliği karşısında hayran kalmış ve ona iltifatlar yağdırmış. Ceylan, kirpinin iltifatlarını gururla kabul etmiş ve kendini övmeye başlamış. "Evet, haklısın" demiş. "Ben bu ormandaki en güzel hayvanım. Herkes benim güzelliğime hayran kalıyor."

Kirpi, ceylanın sözlerini sessizce dinlemiş. Sonunda dayanamayarak, "Güzellik her şey değildir" demiş. "Düşüncelerin ve davranışlarının da güzel olması gerekir. Sen güzel bir hayvansın, fakat kibirli ve kötü davranışların seni çirkinleştiriyor."

Ceylan, kirpinin sözlerini duyduğunda şaşırmış. Daha önce kimse ona böyle bir şey söylememişti. Bir an durup düşünmeye başlamış. Kirpinin haklı olduğunu anlamış. Güzelliğinin onu özel kılmadığını, önemli olanın güzel düşüncelere ve davranışlara sahip olmak olduğunu anlamış.

O günden sonra ceylan değişmiş. Kibirli tavrını bırakmış, diğer hayvanlara karşı nazik ve saygılı davranmaya başlamış. Kirpinin sözlerini asla unutmamış ve güzelliğinin gerçek anlamını kavramış.

0 oy
(18.1k puan) tarafından
Ormanın en güzel ceylanı, küçümseyerek bir kirpiye "Ne çirkinsin!" dedi. Kirpi sakin bir şekilde cevapladı: "Belki dışım çekici değil ama içim güzel. Güzellik sadece dış görünüşle sınırlı değil." Ceylan bu sözlerle kendine geldi. Dış güzelliğin geçici olduğunu, asıl önemlinin iç güzellik olduğunu anladı. O günden sonra kibirsiz ve saygılı davranmaya özen gösterdi.
0 oy
(18.1k puan) tarafından
Güzel ceylan, kirpiye "Ne çirkinsin!" dedi. Kirpi cevapladı: "İçim güzel. Güzellik sadece dış değildir." Ceylan anladı; iç güzellik asıldır. Bundan sonra saygılı davrandı.

İlgili sorular

2 cevap
22, Şubat, 22 Eğitim kategorisinde Admin (18.1k puan) tarafından soruldu
2 cevap
10, Şubat, 10 Eğitim kategorisinde Admin (18.1k puan) tarafından soruldu
1 cevap
26, Şubat, 26 Ev Sorunları kategorisinde Admin (18.1k puan) tarafından soruldu
...